Coaching en Jungiaanse analytische therapie

We worden in het leven regelmatig met ons zelf geconfronteerd en uitgedaagd om te veranderen. Zo kan het zijn dat het bedrijf andere vaardigheden van u vraagt of dat u beter met stressvolle situaties om leert gaan.

Coachen is uitermate geschikt om u te ondersteunen en u sneller door een gewenste verandering heen te helpen. Een verandering roept altijd innerlijke weerstand op.

Een coach gaat samen met u aan de slag om deze weerstand om te zetten in positieve energie en oplossingen die u kunt inzetten uw gewenste doelen te bereiken.

Soms kan het nodig zijn dieper te kijken en werken gedragsmatige oplossingen niet voor de problemen waar tegen u aan loopt. U kunt dan denken aan verlieservaringen (verliezen van baan, partner, etc.), burn-out en depressie of zingevingsproblematiek.

Een gevoel van volledig vastlopen en niet meer weten wat te doen. Het kan zelfs uw identiteit raken doordat u zich vervreemd voelt van uw omgeving. Ook kunt u de passie voor het leven kwijt zijn en een gevoel van zinloosheid ervaren. Of uw leven wordt volledig beheerst door financiële dan wel relatieproblemen.

Deze situaties vragen om terug te gaan naar de vraag: “Wie wil ik zijn en hoe kan ik mijzelf herpakken?” Zingevingsproblematiek en alle aanverwante problemen zijn vaak veroorzaakt doordat u zichzelf te lang heeft ondermijnd en weggecijferd.  Hierdoor zijn innerlijke behoeften en verlangens in de knel gekomen.

Jungiaanse Analytische Therapie is uitermate geschikt om met deze problematiek aan de slag te gaan.