Opleiding integrale psychologie voor (bege)leiders

Integrale psychologie voor (bege)leiders

Voor wie
Professionals die binnen hun werkveld een begeleidende rol hebben waaronder: Coaches, Managers, HRM-functionarissen, Klantmanagers, Arbeidsdeskundigen, Psychologen en Psychiaters.

Doel
Het kunnen toepassen van een integrale benadering binnen het werkveld gebaseerd op zowel de cognitieve gedragsmatige psychologie als de dieptepsychologie(Jung). Inzicht krijgen in wat een medewerker dan wel cliënt nodig heeft in zijn bewustzijnsontwikkeling. Het kunnen ondersteunen van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling (individuatie) in relatie tot hun omgeving.

Duur en vooropleiding
Drie modules van 5 dagen waarbij elke module ook afzonderlijk te volgen is.
Module 2 en/of 3 kunnen alleen zonder module 1 gevolgd worden indien de vooropleiding en voorkennis voldoende is.  Bijvoorbeeld als u een opleiding en/of ervaring heeft binnen de coaching, psychologie of gelijkwaardig. Voorafgaand aan de 1e module is er een Intakedag.

Wanneer
Najaar 2016 en voorjaar in 2017 op vrijdag.
De exacte data worden bekend gemaakt bij voldoende aanmeldingen.

Waar
Conferentiecentrum Bovendonk
Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven

Investering
€ 1095,= per module
€ 3000,= bij aanmelding voor alle drie de modules ineens

Intake gesprek
Kennismaking en uiteenzetting leerlijn. Hiervoor wordt o.a. een theoretisch kader voor een integrale benadering voor toegepaste psychologie gebruikt. Daarnaast is er aandacht voor afstemming en aansluiting om als groep met elkaar aan de slag te kunnen. Tevens komen persoonlijke leervragen en ontwikkelpunten aan bod.

Module 1. Coaching modellen en cognitieve gedragstherapie
Visie op coachen: wat is het en wanneer gewenst?
Werken met coaching modellen vanuit de NLP en veranderpsychologie.
Werken met cognitieve gedragstherapie als RET, TA en EMDR.
Trainen van coachende vaardigheden.

Module 2. Dieptepsychologie en psychotherapie
Visie op dieptepsychologie: wat is het en wanneer gewenst?
Opbouw psychoanalytisch therapieproces
Werken met het onbewuste: hypnotherapie, werken met dromen, actieve imaginatie, voice dialoque (werken met delen), geleide fantasie, archetypen, sprookjes, mannelijk/vrouwelijk, transpersoonlijke, etc.
Traumawerk
Visie op spiritualiteit en werken met de ziel en zingeving

Module 3. Lichaamsgerichte therapie
Visie op lichaamsgerichte therapie: wat is het en wanneer gewenst?
Theoretische kennismaking met werkvormen die gericht zijn op lichaamswerk waaronder lichaamsgerichte traumatherapie van peter Levine.
Ervaring met en toepassing van verschillende lichaamsgerichte werkvormen. Er wordt o.a. gewerkt met de stem, muziek en dans.

Werkwijze 
Werken met eigen casuïstiek
Integrale visie van Wilber
Levensthema Trauma-werk
Algemeen gangbare psychologische (gedrags-)modellen: Dieptepsychologie van Jung
Gasttrainers: zang en dans

Aanpak
De opleiding heeft een integrale aanpak waarbij een aantal elkaar aanvullende benaderingen binnen coaching en therapie en begeleidingswerk aan bod komen.

Trainers
Ariëlle van Gestel is psychologe, trainer en coach/therapeut en oprichter van Vida Nova (2005). Haar inspiratiebronnen zijn talrijk en zijn afkomstig uit velerlei disciplines waaronder psychologie, bedrijfskunde, filosofie tot religie en spiritualiteit. Zij is gediplomeerd Master NLP-trainer(communicatietrainingen), Master Transpersoonlijke Coach en Counselor(individuele coaching en therapie) en Jungiaans analytisch therapeut(MA). “Om werkelijk te zijn wie je bent en te genieten van werk en privé vraagt toewijding aan een levenslang leerproces”.

Informatie avond – Proeverij!
Regelmatig geven wij een informatieavond over de opleiding.
Binnenkort verschijnen hier de nieuwe data.

Tijdens de informatie avond / Proeverij presenteren je graag alle informatie en achtergronden van deze unieke en interessante opleiding in Nederland. Je kunt kennis maken met de trainers en materialen van deze opleiding. De entree, koffie, thee en versnaperingen zijn gratis. Achteraf is er gelegenheid om vragen te stellen en na te praten.

Locatie: conferentiecentrum Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven.

Aanmelden opleiding en informatieavond
Via e-mail: info@vidanova.nl
Telefonisch: 06 18801801
Via de website: contactformulier

Na aanmelding nemen wij automatisch contact met u op.