Schitterbijeenkomst: Express Yourself

EXPRESS YOURSELF           

Express Your Self; Geef stem aan je Zelf
Iedereen die in zijn werk te maken krijgt met op hol geslagen aanpassing, onderdrukte eigenwaarde en ongewenst slachtofferschap, nodigen wij van harte uit om de impact van Jungiaanse werkvormen te ervaren. Wij verlangen ernaar u te inspireren steeds meer expressie te geven aan het ongekende en onaangepaste creatieve deel in uzelf!

Wij zijn Klara Uleman en Ariëlle van Gestel. Ondanks ons totaal verschillende achtergrond hebben wij elkaar gevonden in het gedachtegoed van Jung.

Ariëlle heeft haar wortels in de bedrijfspsychologie en Klara in de muziek. Wij zijn op latere leeftijd wederom de studiebanken ingegaan en opgeleid tot Jungiaans Analytisch Therapeut. In onze praktijk als coach/therapeut komen wij vaak de volgende vragen tegen: “Hoe kan ik meer mijzelf zijn?”, “Hoe krijg ik weer meer zin in het leven?”, “Wanneer ga ik nu eens doen wat ik echt wil en mij waardevol voelen?” “ Hoe kom ik toch steeds weer uit op die doodlopende weg?”

Voor velen herkenbaar, maar hoe krijg je hier antwoord op?

Onze werkvormen hebben tot doel om bewust te worden van je eigen innerlijke stem en expressie te geven aan je identiteit. Luisteren naar je innerlijke stem is een beproefde manier om in contact te komen met je onderbewuste. De krachten in het onderbewuste sturen onze gedachten, gevoelens en gedrag aan. Door steeds meer expressie te geven aan wie wij werkelijk zijn, gaan we aan de slag met ons onderbewuste. Onze werkvormen zijn gericht op het verstaan van de aansturende werking van het onderbewuste. Hierbij zullen we geconfronteerd worden met zowel positieve als negatieve stemmetjes die ons aansturen vanuit dit onderbewuste.

Ga voorbij zelfinzicht; express yourself.
De schitterbijeenkomst is een proeverij van Jungiaanse werkvormen aan de hand van muziek, film en archetypische structuren als De Reis van de Held(in) en Inner Bitch-dialogen.

PROGRAMMA
De reis van de held(in) is een archetypische structuur die in elke film de basis vormt voor een verhaal. Deze wetmatigheden zijn tevens te vinden in ons eigen leven. Gedurende de avond zal de archetypische structuur de Reis van de Held(in) ons helpen ons eigen verhaal waarin wij de hoofdrol spelen, te herkennen. Vrijwel iedere held(in) komt voor de beproeving te staan, trouw te zijn aan wie hij/zij is en hier gehoor aan te geven of niet. Wat doe jij? Geef jij expressie aan wie je bent? Heb jij de Oproep reeds gehoord tot avontuur? En als je al ja hebt gezegd tegen deze oproep, welke beproevingen kom je dan nu tegen? Wie of wat kan je helpen om deze beproevingen te overwinnen? Welk elixer gaat je helpen om thuis te komen?

‘Reis van de Held / Heldin’
Oproep (tot avontuur); Muziek en film
Beproevingen; Inner Bitch dialogen
Helpers; Ontdekken van je innerlijke wijsheid
Elixer; De kracht van symbolen

Over Inner Bitches
Introductie van de ‘Inner Bitches’
o   Inner Bitch-dialogen
o   De 13 innerlijke krengen herkennen
o   Welke innerlijke krengen maken mij het leven zuur?
o   Heropvoeden van je innerlijke kreng

Zowel mannen als vrouwen zijn van harte welkom. Heb je zin om met humor en plezier aan de slag te gaan met deze innerlijke krachten in ons dan zien wij je graag op donderdag 27 oktober aanstaande. Tijd: van 19.00 uur tot 22.00 uur, deur open vanaf 18.30 uur. Adres: Locht 117 te Veldhoven.